TeamMember

McLean Aliz

partner
Okleveles közgazdász, Közép-európai Egyetem (CEU), 2008

McLean Aliz 2015-ben csatlakozott az Infraponthoz. Egyetemi tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, majd a Közép-Európai Egyetemen végezte. 2008 és 2012 között a Gazdasági Versenyhivatal vezető közgazdász irodáján dolgozott elemzőként, ahol a részletesebb közgazdasági elemzést igénylő ügyek vizsgálatában vett részt. 2012-ben 3 hónapig a washingtoni George Mason University vendégkutatója, fúziók elemzéséhez használt közgazdasági módszerek témájában. 2012-től az Eltinga Ingatlanpiaci Kutatóközpont vezető elemzője, ingatlanpiaci elemzéseket és előrejelzéseket készít, többek között az Otthontérkép adatbázisait állítja elő és kezeli. 2007 óta szakkollégiumokban, a Nemzetközi Üzleti Főiskolán és az ELTÉ-n oktatási tevékenységet végez, piacelemzési és ökonometriai kurzusokat tart. Fő területei a versenyügyek közgazdasági elemzése, a piacelemzés, nagyméretű adatbázisok elemzése. Anyanyelvi szinten beszél angolul.

insights

Versenyügyek

Az Infrapont tapasztalt versenypolitikai és közgazdasági szakértőként vesz részt versenyfelügyeleti bírósági eljárásokban vagy előzetes belső kockázatfelmérésekben, versenyjogi értékeléseket megalapozó és támogató elemzéseket készít.

stream

Hírközlés

Az Infrapont a piaci liberalizáció kezdetétől meghatározó szakértőként dolgozik együtt a szabályozó hatósággal és a piaci szereplőkkel az elektronikus hírközlési szektor szabályozásának fejlesztésén és alakításán.

electric_bolt

Energia

Az Infrapont közgazdasági és szabályozási szakértelmével támogatja az energia szektor piaci és szabályozási szereplőit a technológiai, piaci és szabályozási oldalról induló közgazdasági és szabályozási kérdések és feladatok megoldásában.

mail

Posta

A piaci körülmények változása és a fokozatos piacnyitás folyamatos üzleti és szabályozási kihívásokat támaszt a postai szolgáltatások területén.

balance

Peres és kártérítési ügyek

Az Infrapont speciális tapasztalattal rendelkezik verseny eljárásban megállapított jogsértésre alapozott és más peres kártérítési igények értékelésében.