TeamMember

Dr. Pápai Zoltán

ügyvezető, partner
Közgazdász doktor, BKE, 1994

Pápai Zoltán a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász és szociológus diplomát 1988-ban, majd egyetemi doktori fokozatot 1994-ben. 1988 és 2006 között az egyetemen oktatott különböző közgazdasági tárgyakat. A kilencvenes évek elejétől piacszabályozási és verseny ügyek közgazdasági szakértőjeként dolgozik. 1999-től az Infrapont tanácsadó csapatának vezetője. Eddigi pályafutása során tapasztalatot szerzett számos iparág szabályozási és verseny kérdéseinek vizsgálatában, különösen a hírközlés, az energia szektor, a postai szolgáltatások és a hulladékgazdálkodás területén. Szakértőként részt vett a magyarországi hírközlés és az energia szektor szabályozásának kialakításában,  gyakorlati szabályozásában, szabályozási döntések hatásainak vizsgálatában. Közgazdasági szakértőként közreműködött szabályozási jogvitákban, verseny ügyekben és peres eljárásokban. A tanácsadói tevékenység mellett részt vesz a piacok működésével foglalkozó alkalmazott közgazdasági kutatásokban, elemzések készítésében.

insights

Versenyügyek

Az Infrapont tapasztalt versenypolitikai és közgazdasági szakértőként vesz részt versenyfelügyeleti bírósági eljárásokban vagy előzetes belső kockázatfelmérésekben, versenyjogi értékeléseket megalapozó és támogató elemzéseket készít.

stream

Hírközlés

Az Infrapont a piaci liberalizáció kezdetétől meghatározó szakértőként dolgozik együtt a szabályozó hatósággal és a piaci szereplőkkel az elektronikus hírközlési szektor szabályozásának fejlesztésén és alakításán.

electric_bolt

Energia

Az Infrapont közgazdasági és szabályozási szakértelmével támogatja az energia szektor piaci és szabályozási szereplőit a technológiai, piaci és szabályozási oldalról induló közgazdasági és szabályozási kérdések és feladatok megoldásában.

mail

Posta

A piaci körülmények változása és a fokozatos piacnyitás folyamatos üzleti és szabályozási kihívásokat támaszt a postai szolgáltatások területén.

balance

Peres és kártérítési ügyek

Az Infrapont speciális tapasztalattal rendelkezik verseny eljárásban megállapított jogsértésre alapozott és más peres kártérítési igények értékelésében.