Rólunk

Az Infrapont 1998 óta működik komplex üzleti, stratégiai és szabályozási kérdések közgazdasági tanácsadó specialistájaként. Munkánkkal olyan projektek sikeréhez járultunk hozzá, mint a harmadik magyarországi mobil szolgáltató piacra lépése, a hírközlési piaci liberalizáció több fordulós jogalkotása, a hírközlési és energia piacok korszerű szabályozásának kialakítása, valamint számos hatósági és bírósági szakaszban lévő versenyjogi eljárás lefolytatása. A versenyjogi és szabályozási intézkedések hatásvizsgálata mellett stratégiai elemzések, üzleti modellek és tervek, illetve marketing célú piacelemzések, előrejelzések készítésével is foglalkozunk.

Az Infrapont munkatársainak tanulmánya a Verseny és Szabályozás – az MTA KRTK Közgazdaság-tudományi Intézetének verseny- és ágazati szabályozás kérdéskörével foglalkozó – 2016-os kötetében jelent meg. Az alábbi linkeken elérhető a teljes szöveg és a kötetet bemutató konferencián elhangzott előadás is. A tanulmány következtetéseihez kapcsolódóan Pápai Zoltánnal készített interjú pedig itt olvasható.

Tovább »

Pápai Zoltán az ITS (International Telecommunications Society) 27. európai regionális konferenciáján adott elő az európai mobil szélessáv piacok kínálati oldali szerkezete és a teljesítmény közötti kapcsolatról. Az előadás címe “Benchmarking large-screen mobile broadband prices: 4 is better than 3? – Does the number and composition of players matter on the mobile broadband markets?” volt és […]

Tovább »

Pápai Zoltán az ITS (International Telecommunications Society) 25. európai regionális konferenciáján adott elő a spektrumértékesítési eljárások tanulságairól. Az előadás címe “What can we learn from the European 800MHz auction results?” volt és az alábbi linken érhető el.

Tovább »

Pápai Zoltán “Does the number of mobile operators matter?” címmel tartott előadást a WIK brüsszeli konferenciáján. A konferencia témája az elektronikus hírközlés európai közös piacának jövője volt (bővebb információ a WIK honlapján), a prezentáció az alábbi linken érhető el.

Tovább »

A Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központjának GVH VKK/2013. sz. pályázatának keretében az Infrapont átfogó nemzetközi piacelemzést készített az európai postapiacok liberalizációjának eredményeiről, különös tekintettel az effektív verseny kibontakozásának korlátozását érintő versenypolitikai aggályokra. Tanulmányunkban részletesen elemeztük az inkumbens postai szolgáltatók stratégiai válaszait az egyetemes szolgáltatások liberalizációjára, az ezek körül kibontakozott tipikus versenypolitikai aggályokat és a jelentősebb lezárult […]

Tovább »

Az Infrapont munkatársai, Pápai Zoltán és Csorba Gergely előadják közös, “Does one more or one less mobile operator affect prices? A comprehensive ex-post evaluation of entries and mergers in European mobile telecommunication markets” című publikációjukat az idei ITS (International Telecommunications Society) keretében.

Tovább »

További hírek »